Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Εξουδετέρωση ... όπως λέμε Fight Club

To Fight Club είναι μια ταινία του David Fincher που είναι ένας από τους αγαπημένους μου σκηνοθέτες. Απολύτως συνεπής προς την ταινία θα τηρήσω τον 1ο κανόνα του Club.

Δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ με τις επιλογές του και με τα σενάρια που έχει επιλέξει να σκηνοθετήσει για την μεγάλη οθόνη. Τον γνώρισα με το "κατα-βρόχινο" Seven όπου μέσα σε ένα 20λεπτο κατάφερε να δημιουργήσει έναν από τους πιο physcho killer ( fa fa fa ) όλων τον εποχών ( ευκολάκι θα μου πεις εάν έχεις διαθέσιμο τον Kevin - Kaiser Soze - Spacey ).

Τίναξε τα μυαλά όλων μας ( μα κυρίως του Michael Douglas ) στο πιο αρρωστημένο δώρο γενεθλίων του The game και έκανε το πεσμένο βλέφαρο του Φόρεστ Γουαιτακερ να ξεπεράσει σε γοητεία τις ματάρες της Τζόντι Φοστερ στο Panic Room.

Μας έβαλε στην καρδιά της αρρωστημένης Αμερικής με το Zodiac και μας πρόβαλε τον τέλειο τρόπο να πεθάνεις ( ως 100χρονο βρέφος στην αγκαλιά της Κειτ Μπλάνσετ ) στην "Απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον".

Δεν ήμουν φαν του Social Network κυρίως γιατί δεν μπόρεσα να ξεπεράσω την hater στάση μου προς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ( αν και η ταινία γενικώς άρεσε ).

"Μην γυρνάς στην έπαυλη ... " φώναζα στον Ντανιελ Κρεγκ στο καλύτερο remake που έχει γίνει ποτέ για το Κορίτσι με το τατουάζ στην Απέραντη θλιμμένη ... Σκανδιναβία.

"Ου μπλέξεις" με γυναίκα που θέλει να σε λιώσει βροντοφώναξε στο Κορίτσι που εξαφανίστηκε μέσω της Ροζαμάουντ Πάικ ... ακόμα και εάν είσαι ο Μπεν Αφλεκ.


Τον Αντώνη Βέλλιο δεν τον γνωρίζω αλλά δεν θέλω πολλά για να καταλάβω ότι έχει μια ωραία τρέλα με τη Χημεία και τις τέχνες ( δεν θα μου κάνει εντύπωση εαν διαβάζει Μουρακάμι ). Πήρε μια σκηνή από το Fight Club όπου ο Μπραντ Πιτ "εξουδετερώνει" τον Εντουαρτ Νορτον ( χμμμ μια από τις πολλές - τελικά - εξουδετερώσεις των δύο ( δύο ? ) χαρακτήρων ) και την κάνει μάθημα Χημείας.


Πολλοί το είδαν , ένας το έκανε ( όπως πάντα τελικά σε αυτήν την ζωή ? ).

Το βιντεο είναι άψογο τεχνικά αλλά κυρίως "χημικά" . Με απλά λόγια , κατανοητά για όλους ( και κυρίως για τους μαθητές ) περιγράφει το φαινόμενο μέσα από μια παρουσίαση εξαιρετικού ρυθμού παρουσίασης ( όσοι έχουν φτιάξει ένα βιντεάκι έστω 1 min καταλαβαίνουν τι δουλειά έχει γίνει ).

Χωρίς ξύλινη γλώσσα αλλά και χωρίς επιστημονικές εκπτώσεις , παρουσιάζει άριστα το φαινόμενο της εξουδετέρωσης συνδυάζοντας 'το και με άλλες θεματικές ενότητες της ύλης της Χημείας Γ Λυκείου. 

Καλή θέαση λοιπόν ( κάντε και μια εγγραφή στο YouTube κανάλι του ... θα βγείτε πολλαπλώς κερδισμένοι )


 

ΥΓ#1 Ας κλείσω την ανάρτηση με τον τρόπο που πρέπει ( σορρυ αλλά αυτό ήταν απωθημένο )


ΥΓ#2 Ευτυχώς με άκουσε σε μερικά πράγματα !!! Ο ( πραγματικός ) τοίχος της θυγατέρας στο σπίτι της ...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...