Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Ημερίδα ΙΕΠ - Πλαίσιο λειτουργίας για το μάθημα της Χημείας Γ Λυκείου 2019-2020

Δημοσίευσε το ΙΕΠ τις παρουσιάσεις που έγιναν για το πλαίσιο λειτουργίας των μαθημάτων της Γ Λυκείου για σχολική χρονιά 2019-2020.

Το υλικό για όλα τα μαθήματα στα οποία έγινε αναφορά είναι διαθέσιμα στην σελίδα του ΙΕΠ

Ειδικότερα για την Χημεία παρουσιάζω παρακάτω το αρχείο powerpoint ( με την μορφή pdf ) πάνω στο οποίο έγινε η αναφορά .



Επίσης κοινοποιήθηκε και το video της ημερίδας .

Διαθέσιμο εδώ ( η ενότητα της Χημείας είναι μετά τις 3h : 21 min )

2 σχόλια:

  1. Αντώνη διαβάζοντας,το αρχείο, παρατήρησα ότι στην οξειδοαναγωγή προτείνει να διδαχθούν και οι ημιαντιδράσεις οξείδωσης και αναγωγής, που σύμφωνα με το ΦΕΚ ύλης είναι εκτός,κάνω λάθος;
    Μπορούμε να πούμε ότι αυτές θα είναι και οι οδηγίες για τη διαχείριση της ύλης;
    Και κάτι ακόμη,ενώ στο αρχικό κείμενο της ύλης, προτείνουν να ξεκινήσει η ύλη απο τη θερμοχημεία,εδώ παρατηρώ ότι προτείνουν να ξεκινήσει η ύλη από τις διαμοριακές.
    Πιστεύω οτί η ύλη είναι τεράστια,άρα οι σύμβουλοι καλό είναι να βοηθούν παρά να μπερδεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Στέργιο , συμφωνώ απόλυτα με τις παρατηρήσεις σου . Εμένα μου έκανε εντύπωση και η προτεινομενη περιγραφή της ηλεκτρόλυσης μέσω ισορροπιών . Επίσης γράφει για ιξώδες και επιμετάλλωση !!!!

    Έχω την αίσθηση ότι η "βελτίωση της εξεταστέας ύλης " που ανέφερε η Κεραμέως στην 1η ( μόλις ) ημέρα της στο Υπουργειο έχει να κάνει με μια νέα διατύπωση της ύλης μέσω ΦΕΚ ή με την ( αναμενόμενη ) εγκύκλιο των οδηγιών του Αυγούστου που θα πρέπει να εξαιρεί με σαφήνεια παραγράφους και ασκήσεις .

    Εντύπωση μου έκανε και ο σχεδιασμός ωρών ανά ενότητα . 24 στην οργανική , 23 στην ιοντική και 25 ηλεκτροχημεια/ηλεκτρόλυση.

    Έχω την αίσθηση ότι το ( προς κατάργηση ) ΙΕΠ δεν εμβάθυνε αρκετά στην παρούσα φάση . Δεν ξέρω ποιο ήταν το ζητούμενο στην συγκεκριμένη παρουσίαση ( για μένα είναι αδιάφορη η σειρά των κεφαλαίων στην παρούσα φάση ) αλλά μοιάζει να δημιούργησε περισσότερες απορίες από αυτές που έλυσε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...